POTREBUJETE POMOČ PRI SPLETNEM NAKUPU? Pišite na: info@zrno.si Facebook stran Zrno

IZBIRA BARVE FASADE - Trendi 2021

IZBIRA BARVE FASADE - Trendi 2021
07. 06. 2021
IZBIRA BARVE FASADE - Trendi 2021

Barvo fasade je treba izbrati previdno, saj pomaga določiti estetiko stavbe in vpliva na zaznavanje urbanega konteksta. Tu so novi trendi zunanjosti hiš.Barvo fasade je treba izbrati previdno, saj pomaga določiti estetiko stavbe in vpliva na zaznavanje urbanega konteksta. Tu so novi trendi zunanjosti hiš. Izbira barve fasade ustreza natančnim pravilom, od navedb občinskih predpisov do nasvetov strokovnjakov. Odtenek stavbe ima pravzaprav zelo zapletene učinke . In ne pozabimo, da je globoko povezan z geografskim, zgodovinskim, družbenim in političnim kontekstom in ima izjemno sposobnost pripovedovanja ne samo o stavbi, ampak tudi o soseski, v kateri se nahaja, in o celotnem mestu. Zunanjost stavb je zato zelo pomembna vizitka in izbira barve fasade določa njeno percepcijo v prostoru .Za stanovanjsko gradnjo leta 2021 Center za oblikovanje barv Settef kot pomoč pri izbiri barve fasade zagotavlja prevlado nevtralnih, nenasičenih barv .


Izjemno pomembno vlogo bodo imeli odtenki betonsko sive, golobje sive, taupe v vseh oblikah, katerih razpoloženje spominja na občutke in barve, ki so zelo povezani z zemljo in zemljo. Zelo močan trend iskanja bližine narave in izvora še ni izrazil svojega največjega potenciala v celotnem letu 2021 in pozneje.


Uporaba teh odtenkov vključuje kombinacijo s temnejšimi toni , da se ustvari kontrast in poudarijo volumetrične razlike stavbe, da pametno ločimo polne in prazne prostore, ki so označeni in uokvirjeni z uporabo odtenkov pri šibki svetlobi. Siva širi svojo paleto tonov in sega do "London Fog", so odtenki bež in taupe povečujejo gibljejo v smeri odtenki rjave in čokolade , sprostitev del svoje svetlosti za pridobitev telesu. To iskanje kontrastov zahteva tudi uporabo kromatičnih belih , ki postanejo nadaljnji del delitve v enotnosti izbrane barvne sheme.

Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG