POTREBUJETE POMOČ PRI SPLETNEM NAKUPU? Pišite na: info@zrno.si Facebook stran Zrno

SIVANTO PRIME

Šifra artikla: 111962
Agroavant
Pakiranje: 1L, 100ML, 20ML

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Ni na zalogi

Dodaten opis:

SIVANTO PRIME

Sivanto® prime je fitofarmacevtsko sredstvo – sistemični insekticid za zatiranje škodljivih žuželk na jablanah, na trti za pridelavovinskega grozdja in solati gojeni na prostem ter v zaščitenih prostorih na jagodah, jajčevcih, paradižniku, papriki, kumarah, bučkah, lubenicah, okrasnih rastlinah (čebulnice, enoletnice, trajnice) in na sadikah drevnin in grmovnic, ter kot manjša uporaba v matičnih vinogradih, matičnjakih in trsnicah ter na trti za pridelavo namiznega grozdja.


SredstvoSIVANTO® primeuporabljamo na prostem:

  1. v mladih nasadih jablan oz. do največje višine krošnje 2 m za zatiranje mokaste jablanove uši (Dysaphis plantaginea) in jablanove travne uši (Rhopalosiphum oxyacanthae) v najvišjem dovoljenem odmerku 0,4 L/ha (0,2 L/ha na m višine krošnje), pri porabi vode 10001500 L/ha. S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ enkrat v eni rastni sezoni, v fenofazi od stadija zelenih popkov do socvetij v balonskem stadiju (BBCH 5659).
  2. na trti za pridelavo vinskega grozdja za zatiranje zelenega škržatka (Empoasca vitis) in ameriškega škržatka (Scaphoideus titanus) v odmerku 0,5 L/ha pri porabi vode do 1000 L/ha. S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ enkrat v eni rastni sezoni, v fenofazi od konca cvetenja do začetka zorenja (BBCH 6981).
  3. v solati za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 0,625 L/ha, pri porabi vode 500800 L/ha. S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ enkrat v eni rastni sezoni, v fenofazi od 10 % dosežene listne mase do dosežene značilne listne mase (BBCH 4149).

 

SredstvoSIVANTO® prime uporabljamo v zaščitenih prostorih:

  1. na jagodah za zmanjševanje številčnosti populacije rastlinjakovega ščitkarja (Trialeurodes vaporariorum) in tobakovega ščitkarja (Bemsia tabaci) v odmerku 0,625 L/ha, pri porabi vode 5001000 L/ha. S sredstvom se lahko tretira največ dva krat v roku enega leta v intervalu 10 dni, v fenofazi od razvitega 5 lista do zrelih plodov (BBCH 1589).
  2. na jagodah za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 0,5 L/ha, pri porabi vode 5001000 L/ha. S sredstvom se lahko tretira največ dva krat v roku enega leta v intervalu 10 dni, v fenofazi od razvitega 5 lista do zrelih plodov (BBCH 1589).
  3. na jajčevcih, paradižniku, papriki, kumarah in bučkah, gojenih brez stika s tlemi, tako da rastline niso posajene neposredno v tla (npr. hidroponika, sadilne vreče, sadilne mize), za zmanjševanje številčnosti populacije rastlinjakovega ščitkarja (Trialeurodes vaporariorum) in tobakovega ščitkarja (Bemsia tabaci) ter za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 0,56 L/ha na meter višine rastlin in najvišjem dovoljenem odmerku 1,12 L/ha pri porabi vode 7501500 L/ha. S sredstvom se lahko tretira največ dva krat v roku enega leta v intervalu 10 dni, v fenofazi od drugega lista do zrelih plodov (BBCH 1289). Dovoljeno je samo foliarno tretiranje.
  4. na lubenicah, gojenih brez stika s tlemi, tako da rastline niso posajene neposredno v tla (npr. hidroponika, sadilne vreče, sadilne mize), za zmanjševanje številčnosti populacije rastlinjakovega ščitkarja (Trialeurodes vaporariorum) in tobakovega ščitkarja (Bemsia tabaci) ter za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 0,56 L/ha, pri porabi vode 750 L/ha. S sredstvom se lahko tretira največ dva krat v roku enega leta v intervalu 10 dni, v fenofazi od drugega lista do zrelih plodov (BBCH 1289). Dovoljeno je samo foliarno tretiranje.
  5. na okrasnih čebulnicah za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 0,5 L/ha, pri porabi vode 5001000 L/ha. S sredstvom se lahko tretira največ enkrat v roku enega leta, v fenofazi od začetka cvetenja dalje (od BBCH 60).
  6. na okrasnih rastlinah (enoletnice), gojenih brez stika s tlemi, tako da rastline niso posajene neposredno v tla (npr. hidroponika, sadilne vreče, sadilne mize), za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 0,5 L/ha in rastlinjakovega ščitkarja (Trialeurodes vaporariorum) v odmerku 0,75 L/ha, pri porabi vode 5001500 L/ha. S sredstvom se lahko tretira največ štiri krat v roku enega leta v intervalu 7 dni, v fenofazi od prvega lista dalje (od BBCH 11). Dovoljeno je samo foliarno tretiranje.
  7. na okrasnih rastlinah (trajnicah), gojenih brez stika s tlemi, tako da rastline niso posajene neposredno v tla (npr. hidroponika, sadilne vreče, sadilne mize),za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 0,5 L/ha in rastlinjakovega ščitkarja (Trialeurodes vaporariorum) v odmerku 0,75 L/ha, pri porabi vode 5001000 L/ha. S sredstvom se lahko tretira največ štiri krat v roku enega leta v intervalu 7 dni, v fenofazi od prvega lista dalje (od BBCH 11). Dovoljeno je samo foliarno tretiranje.
  8. na sadikah drevnin in grmovnic, gojenih brez stika s tlemi, tako da rastline niso posajene neposredno v tla (npr. hidroponika, sadilne vreče, sadilne mize),za zatiranje uši (Aphididae) v odmerku 0,5 L/ha in rastlinjakovega ščitkarja (Trialeurodes vaporariorum) v odmerku 0,75 L/ha, pri porabi vode 2501000 L/ha. S sredstvom se lahko tretira največ štiri krat v roku enega leta v intervalu 7 dni, v fenofazi od prvega lista dalje (od BBCH 11). Dovoljeno je samo foliarno tretiranje.

Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG