POTREBUJETE POMOČ PRI SPLETNEM NAKUPU? Pišite na: info@zrno.si Facebook stran Zrno

FOLPAN GOLD

Šifra artikla: 113289
Karsia
Fungicid

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Na zalogi

Dodaten opis:

Sredstvo FOLPAN GOLD je fungicid s sistemičnim in kontaktnim preventivnim ter kurativnim delovanjem delovanjem, ki se uporablja:

a) na trti za pridelavo vinskega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte (Plasmopara viticola). Glede na razvojno fazo trte se tretira:

- v odmerku 2 kg/ha (20 g na 100 m2 ) do konca cvetenja (BBCH 69),

- v odmerku 2,5 kg/ha (25g na 100 m2 ) od konca cvetenja do faze, ko se grozdne jagode strnejo (od BBCH 69 do BBCH 79). S sredstvom se lahko trto na istem zemljišču tretira največ 3 krat v eni rastni dobi takrat, ko so pogoji za razvoj bolezni ugodni. Presledek med tretiranji naj bo 10-14 dni. V primeru dolgotrajnejšega deževja in velike nevarnosti za razvoj bolezni je priporočljivo uporabiti višji odmerek (2,5 kg/ha oziroma 25 g na 100 m2 ) ter skrajšati presledke med tretiranji na 8 - 10 dni. Priporočena poraba vode je 400-800 L/ha (4-8 L na 100 m2 ).


OPOZORILA: Zaradi preprečevanja razvoja odpornosti (rezistence) se lahko sredstvo v eni rastni dobi na istem zemljišču uporabi največ tri krat v vinogradih.


FITOTOKSIČNOST: Če se sredstvo uporablja v skladu z navodili za uporabo, ne povzroča fitotoksičnosti.


KARENCA: trta za pridelavo vinskega grozdja 28 dni.


MEJNA VREDNOST OSTANKOV: Mejne vrednosti ostankov v oziroma na živilih in kmetijskih pridelkih za aktivni snovi folpet in metalaksil-M za vinsko grozdje so v skladu s predpisi o mejnih vrednostih ostankov v oziroma na živilih in kmetijskih pridelkih.

Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG