POTREBUJETE POMOČ? 07/81 46 300 info@zrno.si Facebook stran Zrno

FOLICUR EW 250

Šifra artikla: 111029
Bayer
Fungicid

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Na zalogi

Dodaten opis:

Sredstvo FOLICUR EW 250 se uporablja kot sistemični fungicid, ki se uporablja preventivno: - v ozimni in jari pšenici za zmanjševanje okužb z žitno pepelovko (Blumeria graminis) in za zatiranje rij (Puccinia spp.) ter fuzarioz (Fusarium spp.) v odmerku 1 L/ha, ob porabi vode 200- 300 L/ha.

- v ozimnem in jarem ječmenu za zmanjševanje okužb z ječmenovo pepelovko (Blumeria graminis) in ječmenovim listnim ožigom (Rhynchosporium secalis) ter za zatiranje rij (Puccinia spp.) v odmerku 1,0 L/ha, ob porabi vode 200-300 L/ha.

- v ozimni in jari rži za zmanjševanje okužb z ječmenovim listnim ožigom (Rhynchosporium secalis) in za zatiranje ječmenove pepelovke (Blumeria graminis) ter rij (Puccinia spp.) v odmerku 1,0 L/ha, ob porabi vode 200-300 L/ha.

- v ovsu za zatiranje pepelovke (Blumeria sp.) in rij (Puccinia spp.) v odmerku 1,0 L/ha, ob porabi vode 200-300 L/ha.

- v ozimni in jari oljni ogrščici za zatiranje bolezni, ki jih povzročajo glive iz rodu bele gnilobe (Sclerotinia sclerotiorum) in listne pegavosti oljne ogrščice (Pyrenopeziza brassicae) ter za zmanjševanje okužb z črno listno pegavostjo (Alternaria spp.) in suho trohnobo zelja (Leptosphaeria maculans). V eni rastni sezoni se lahko izvede največ dve tretiranji.

- na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranje oidija vinske trte (Uncinula necator) v odmerku 0,4 L/ha, ob največji porabi vode 1000 L/ha.


OPOZORILO: Tretiranje nizkih gojenih rastlin (žita, oljna ogrščica) je dovoljeno le ob uporabi traktorske škropilnice. Uporaba na pšenicah tipa durum ni dovoljena.


FITOTOKSIČNOST: Sredstvo, uporabljeno v predpisanih odmerkih in na ustrezen način, za omenjene gojene rastline ni fitotoksično.KARENCA: 42 dni za pšenico, ječmen, rž in oves, 14 dni za trto ter 56 dni za oljno ogrščico.

 

Priporočamo tudi:

Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG