POTREBUJETE POMOČ PRI SPLETNEM NAKUPU? Pišite na: info@zrno.si Facebook stran Zrno

BELOUKHA

Šifra artikla: 111900
Belchim
BELOUKHA

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Ni na zalogi

Dodaten opis:

NAČIN DELOVANJA: Sredstvo BELOUKHA se uporablja kot kontaktni neselektivni herbicid, ki deluje na širok spekter ozkolistnih in širokolistnih plevelov. Tretirane rastline se 2-3 ure po tretiranju začnejo sušiti. Sredstvo ne deluje na korenine.


NAVODILO ZA UPORABO:

- v krompirju za sušenje krompirjevke (krompirjeve cime) v odmerku 16 L sredstva na ha. Krompirjevko se tretira, ko imajo gomolji željeno debelino za izkop oziroma najpozneje 14 dni pred izkopom krompirja. S sredstvom se lahko tretira največ dvakrat v eni rastni sezoni v razmaku 5-7 dni. Krompirjevko se 1 dan pred uporabo sredstva BELOUKHA zmulči na višino 15-20 cm. Predhodno mulčenje je potrebno, da aktivna snov lažje prodre v listno maso. Uporaba sredstva v krompirju omogoči enakomernejše dozorevanje pridelka, lažje ločevanje cime od gomoljev, olajšan strojni izkop in manj umazan pridelek. Kožica gomoljev je čvrstejša, kar pomeni manj poškodb med izkopom ter manj okužb gomoljev s krompirjevo plesnijo.

- v vinogradih:

·         za zatiranje enoletnega ozkolistnega in širokolistnega plevela v odmerku 16 L sredstva na ha. Tretira se v času rasti plevela, ko je le-ta velik 10-15 cm. S sredstvom se lahko tretira največ dvakrat v eni rastni sezoni v razmaku 2-4 tedne.

·         za uničevanje mladic, ki izraščajo iz spodnjega dela starega lesa trte, v odmerku 16 L sredstva ha. Tretira se v času, ko so mladike dolge največ 25 cm. S sredstvom se lahko tretira največ dvakrat v eni rastni sezoni v razmaku 2-3 tedne. Zatiranje mladic je pomembno zaradi zmanjševanja pritiska bolezni, zmanjševanja senčenja in za večjo zračnost v vinogradu. Tako se izboljša kakovost in olajša spravilo pridelka ter izboljša zračnost v nasadu. Priporočena poraba vode je 200-400 L/ha.

 

OPOZORILA: Uporaba sredstva se priporoča, ko so najnižje dnevne temperature zraka nad 15 °C in ko je rast plevela bujna. Omočenost rastlin naj bo dobra in enakomerna. Pri tretiranju je treba preprečiti vsakršno zanašanje škropilne brozge na sosednje gojene rastline oziroma na sosednja zemljišča
Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG