POTREBUJETE POMOČ PRI SPLETNEM NAKUPU? Pišite na: info@zrno.si Facebook stran Zrno

ZAMIR

Šifra artikla: 114432
Karsia
FUNGICID Pakiranje: 1l

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Ni na zalogi

Dodaten opis:

Sistemični fungicid za zatiranje rastlinskih bolezni v pšenici, ječmenu, rži in tritikali.

Učinkovina: tebukonazol  133 g/L + prokloraz 267g/L

Formulacija: koncentrirana emulzija – olje v vodi (EW)

Oznake nevarnosti: GHS07, GHS08, GHS09

Reakcija (pH): 7,33

Karenca: karenca je 35 dni za žita.

Opozorila: tretiramo samo suhe posevke. Po tretiranju s sredstvom naj ne dežuje vsaj 4-6 ur. Priporočena poraba vode je 200-300 L/ha.

Uporaba: sredstvo ZAMIR se uporablja:

  • a) v ozimni in jari pšenici za zatiranje žitne pepelovke (Erysiphe graminis) in pšenične rje (Puccinia graminis), za zmanjševanje okužb s pšenično listno pegavostjo (Septoria tritici) ter za delno zmanjševanje okužb z fuzariozami (Fusarium spp.) v odmerku 1,5 L/ha (15 mL na 100 m2). S tretiranjem se prične ob pojavu prvih simptomov. Pri po novni okužbi se tretiranje ponovi. Zadnji termin za uporabo sredstva je začetek cvetenja (BBCH 61). Na isti površini se  tretira največ dvakrat  v eni rastni dobi, termine se prilagodi pritisku bolezni. Fuzarioze sezatira največ enkrat na leto na isti površini v času cvetenja (BBCH 61-65).
  • ozimnem in jarem ječmenu za zatiranje žitne pepelovke (Erysiphe graminis) in ječmenove rj(Puccinia hordei) ter za zmanjševanje okužb z mrežasto pegavostjo (Pyrenophora teres) in ječmenovim  listnim ožigom (Rhynchosporium secalis) v odmerku 1,5 L/ha (15 mL na 100 m2). S tretiranjem se prične ob pojavu prvih simptomov. Pri ponovni okužbi se tretiranje ponovi. Na isti površini se tretira naj več dvakrat v eni rastni dobi, termine se prilagodi pritisku bolezni.  Zadnji termin za uporabo sredstva je začetek cvetenja (BBCH 61).
  • ozimni rži za zatiranje žitne pepelovke (Erysiphe graminis) in ržene rje (Puccinia recondita) ter za zmanjševanje okužb z rženim (ječmenovim) listnim ožigom (Rhynchosporium secalis) v odmerku 1,5 L/ha (15  mL na 100 m2). S tretiranjem se prične ob pojavu prvih simptomov. Pri ponovni okužbi se tretiranje ponovi. Na isti površini se tretira največ dvakrat v eni rastni dobi, termine se prilagodi pritisku bolezni. Zadnji termin za uporabo sredstva je začetek cvetenja (BBCH 61).
  • tritikali za zatiranje žitne pepelovke (Erysiphe graminis) in pšenične (ječmenove) rje (Puccinia recondita) ter za zmanjševanje okužb s pšenično listno pegavostjo (Septoria tritici) v odmerku 1,5 L/ha (15 mL na 100 m2). S tretiranjem se prične ob pojavu prvih simptomov. Pri ponovni okužbi se tretiranje ponovi. Na isti površini se tretira največ dvakrat v eni rastni dobi, termine se prilagodi pritisku bolezni. Zadnji termin za uporabo sredstva je začetek cvetenja (BBCH 61).

Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG