POTREBUJETE POMOČ PRI SPLETNEM NAKUPU? Pišite na: info@zrno.si Facebook stran Zrno

ELECTIS 75 WG

Šifra artikla: 114041
Karsia
Fungicid

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Ni na zalogi

Dodaten opis:

Sredstvo ELECTIS 75WG se uporablja kot preventivni in sistemični fungicid na:

- na trti za pridelavo vinskega in namiznega grozdja za zatiranje peronospore vinske trte (Plasmopara viticola) v 0,15 do 0,18 % koncentraciji pri porabi 1.000 L vode na ha oziroma v odmerku od 1,5 do največ 1,8 kg na ha v 7 do 10 dnevnih razmakih. Prvo tretiranje se opravi v skladu z napovedjo opazovalno napovedovalne službe za varstvo rastlin oziroma ob nastopu pogojev za okužbo;

- v zgodnjem in poznem krompirju za zatiranje krompirjeve plesni (Phytophtora infestans) v odmerku od 1,5 do največ 1,8 kg na ha ob tretiranju v 7 do 10 dnevnih razmakih. Prvo tretiranje se opravi v skladu z napovedjo opazovalno napovedovalne službe za varstvo rastlin oziroma ob nastopu pogojev za okužbo.



OPOZORILA: S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ štirikrat v eni rastni dobi. Sredstvo je namenjeno izključno poklicnim uporabnikom.



ANTIREZISTENTNA STRATEGIJA: Sredstvo ELECTIS®75 WG vsebuje aktivni snovi mankozeb in zoksamid. Tveganje za razvoj rezistence (odpornosti) ne obe aktivni snovi je majhno. Dodatne informacije so na voljo na www.frac.info. Pri večletni zaporedni uporabi fungicidov z enakim načinom delovanja na istih površinah, lahko na takšnih površinah bolj odporni organizmi preživijo, se razmnožijo in postanejo prevladujoči. Z namenom preprečevanja nastanka pojava rezistence na isti površini se priporoča izmenična uporaba fungicidov z različnimi načini delovanja.



FITOTOKSIČNOST: Sredstvo ni fitotoksično, če se ga uporablja v skladu z navodili za uporabo.


KARENCA: 7 dni za krompir in 28 dni za trto.

Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG