POTREBUJETE POMOČ PRI SPLETNEM NAKUPU? Pišite na: info@zrno.si Facebook stran Zrno

DYNALI

Šifra artikla: 113170
Syngenta
Fungicid

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Na zalogi

Dodaten opis:

Pripravek je unikatna kombinacija dveh aktivnih snovi s tremi načini delovanja: listno sistemično, translaminarno, parna faza. Difenoconazol zavira biosintezo ergosterolov v celičnih membrabnah; inhibira formiranje haustorijev ter razvoj micelija in nastanek kolonij; ciflufenamid pa poleg tega  inhibira tudi sporulacijo. Dynali odlikuje odlično preventivno in krajše kurativno delovanje. Ima močno sistemično in translamonarno delovanje in je izredno odporen proti spiranju. Ciflifenamid prinaša tudi delovanje preko parne faze. Pripravek je sistemični fungicid v obliki disperzijskega koncentrata (DC) s širokim preventivnim in kurativnim delovanjem. Sistemični fungicid je namenjen za zatiranje: oidija vinske trte, črne grozdne gnilobe in rdečega listnega ožiga vinske trte

Sestava: 
60 g/L
Difenokonazol + 30 g/L
Ciflufenamid
Kemijska družina
Triazoli, 
Fenil - acetamid
Skupina a.s.: 
Grupa G1 (Difenkonazol), 
Večstransko (Ciflufenamid)
Formulacija: 
DC (disperzijski koncentrat)
Način delovana: 
Sistemično, 
Preventivno, 
Kurativno




Opozorilo: Pri tretiranju je treba preprečiti onesnaženje vodotokov, vodnjakov, jezer in izvirov tako, da se upoštevajo predpise s področja varovanja voda. Zaradi zaščite vodnih organizmov je treba upoštevati ne tretiran varnostni pas 15 m do vodne površine 1. reda in 10 m do vodne površine 2. reda.



Fitotoksičnost: Ob pravilni uporabi sredstvo ne poškoduje tretiranih rastlin.



Priprava rezervoarja za mešanico: Rezervoar škropilnice do 3/4 potrebne količine napolnite s čisto vodo in nato ob stalnem mešanju dodaj-te odmerjeno količino pripravka, ter rezervoar škropilnice dopolnite z vodo. Škropivo morate mešati tudi med tretiranjem.



Omejitev uporabe: S sredstvom se lahko na istem zemljišču tretira največ dva krat v eni rastni dobi. Ker ima sredstvo kurativno delovanje in sta dovoljeni zgolj dve tretiranji v rastni dobi, se za zatiranje oidija vinske trte priporoča, da se sredstvo uporablja le v času, ko obstaja velika nevarnost za okužbe s to boleznijo. Za zatiranje ostalih dve bolezni ni omejitev glede časa uporabe, oziroma se zatirata v skladu s prakso oziroma priporočili strokovnih služb.



Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG