POTREBUJETE POMOČ? 07/81 46 300 info@zrno.si Facebook stran Zrno

CONFIDOR

Šifra artikla: 115343
Agroavant
Pakiranje: 20gr, 2gr

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Ni na zalogi

Dodaten opis:

Pripravek Confidor 70 WG se uporablja kot sistemični insekticid z dolgotrajnim kontaktnim in oralnim (želodčnim) delovanjem:

a) na hmelju za mazanje hmeljnih trt za zatiranje hmeljeve listne uši (Phorodon humuli) v odmerku 0,17 kg/ha ob porabi 6 L vode/ha. Eno tretiranje zadostuje za uspešno zatiranje listnih uši pod pogojem, da odmerek insekticida ni prenizek oziroma postopek mazanja ni izveden prepozno.

Čas uporabe: Pripravek se uporablja v razvojni fazi, ko trte dosežejo 50 % višine žičnice, do razvojne faze, ko je rast glavnih poganjkov zaključena (BBCH 35–39), to je od začetka do sredine meseca junija, odvisno od sorte hmelja. Insekticid, ki se ga namaže na hmeljne trte, svojo največjo učinkovitost na področju vršičkov hmelja doseže 2–3 tedne po mazanju.

b) na kumarah, jajčevcih, kumaricah za vlaganje, bučkah, paprikah in paradižniku, gojenih v zaščitenih prostorih (rastlinjakih, …), pri naslednji gostoti rastlin:

paradižnik največ 25.000 rastlin/ha oz. 2,5–3 stebla na 1m²
paprika največ 32.000 rastlin/ha oz. 6,5 stebel na 1m²
kumare, jajčevci in bučke največ 15.000 rastlin/ha

- za zatiranje listnih uši (Aphididae) v odmerku 3,5 g/1000 rastlin – pripravek se doda vodi za kapljično namakanje;

- za zatiranje tobakovega ščitkarja (Bemisia tabaci) in rastlinjakovega ščitkarja (Trialeurodes vaporariorum) v odmerku 14 g/1000 rastlin – pripravek se doda vodi za kapljično namakanje.

Čas uporabe: Pripravek se uporablja v razvojn fazi, ko so klični listi v celoti razviti do razvojne faze, ko 90 % plodov kaže značilno zrelostno bravo (BBCH 10–89).

c) na sejančkih kumar, jajčevca, kumaric za vlaganje, bučk, paprik in paradižnika, gojenih v zaščitenih prostorih (rastlinjakih, …), za zatiranje listnih uši (Aphididae) v odmerku 0,15 kg/ha pri porabi vode 500 L/ha.

Čas uporabe: Pripravek se uporabi v razvojni fazi od setve do popolne razvitosti kličnih listov (BBCH 00–10).


Priporočamo tudi:

Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG