POTREBUJETE POMOČ PRI SPLETNEM NAKUPU? Pišite na: info@zrno.si Facebook stran Zrno

ALISTER NEW

Šifra artikla: 111036
Bayer
ALISTER NEW

Za ceno pošljite povpraševanje

Predvidena dobava: Ni na zalogi

Dodaten opis:

Sredstvo ALISTER NEW se uporablja kot sistemični herbicid v ozimni pšenici za zatiranje ozkolistnega in širokolistnega plevela v odmerku 1 L/ha in porabi vode 200 do 400 L/ha.

ČAS UPORABE: Jeseni oziroma konec zime ali zgodaj spomladi v razvojnem stadiju od dveh razvitih listov do konca razraščanja (BBCH 12-29). Ozkolistni plevel je najbolj občutljiv v razvojnih fazah od enega do treh razvitih pravih listov, širokolistni pa v razvojnih fazah od dveh do štirih razvitih pravih listov.

SPEKTER DELOVANJA: Sredstvo učinkovito zatira naslednje enoletne ozkolistne in širokolistne plevele: plezajoča lakota (Galium aparine), kamilice (Matricaria sp.), navadna zvezdica (Stellaria media), jetičnike (Veronica sp.), latovke (Poa sp.), poljski mak (Papaver rhoeas), ljuljke (Lolium sp.), njivski lisičji rep (Alopecurus myosuroides), nacepljenolistna krnomočnica (Geranium dissectum) in navadna njivka (Aphanes arvensis). Pri uporabi v jesenskem terminu sredstvo ALISTER NEW učinkovito zatira tudi njivsko vijolico (Viola arvensis), pri uporabi konec zime ali na začetku pomladi pa le omejuje številčnost populacije omenjenega plevela.

OPOZORILA: Sredstvo lahko na istem zemljišču uporabi največ enkrat v eni rastni sezoni. Uporaba sredstva ALISTER NEW v terminu ob koncu zime ali zgodaj spomladi zoper kamilice ali nacepljenolistno krnomočnico ni podprta s podatki o učinkovitosti, zato je v praksi mogoče pričakovati tudi nekatera odstopanja od zgoraj navedenih stopenj učinkovitosti. Tretirati je potrebno v brezvetrju. Preprečiti je potrebno zanašanje na sosednje posevke, še posebej na lucerno, grah in oljno ogrščico.

FITOTOKSIČNOST: Sredstvo ob predpisani uporabi načeloma ni fitotoksično za gojene rastline. Občasno se na gojenih rastlinah lahko pojavijo prehodni znaki fitotoksičnosti, ki pa ne vplivajo na kakovost in količino pridelka.

KOLOBAR: Po tretiranju posevka v jesenskem terminu se lahko v kolobar vključi naslednje gojene rastline: ozimno in jaro pšenico, ozimni in jari ječmen, tritikalo, rž, trave iz rodu Lolium, oljno ogrščico, grah, koruzo, sončnice, sojo, peso in krompir ter po predhodnem preoravanju sirek in lucerno. Po tretiranju posevka v zimskem ali zgodnjem spomladanskem terminu se lahko v kolobar vključi naslednje gojene rastline: trave iz rodu Lolium, oljno ogrščico, ozimni in jari ječmen, ozimno in jaro pšenico, tritikalo, grah, pesa, sončnice, koruza ter po predhodnem preoravanju lucerno (od avgusta dalje). V primeru propada posevka se ne sme sejati sončnic, lana, oljne ogrščice, krompirja, ovsa, pese soje, trav iz rodu Lolium in lucerne. V primeru propada posevka po jesenskem tretiranju smemo ob predhodni obdelavi tal sejati: 4 mesece od tretiranja: jaro pšenico, jari ječmen in grah; 5 mesecev po tretiranju: divji sirek in koruzo. V primeru propada posevka po tretiranju v zimskem ali zgodnjem spomladanskem terminu se lahko po preteku 75 dni in po predhodni obdelavi tal seje koruzo.

Koramic
Petrokemija
Quarzolith
Nexe
Elixir Zorka
AgriMax
KWS
Sunoko
Zrno
Silotite
Durpeta
Wienerberger
ZrnoKem
CVETLICE DORNIG